About

Το όνομα μου είναι Ευγενία ….

Στο σπίτι πάντα θυμάμαι μια κατσαρόλα να αχνίζει ή ένα ταψί να βρίσκεται μέσα στο φούρνο.

Η μαμά μου, μου μετέδωσε την αγάπη και την αξία του σπιτικού φαγητού και εγώ, ως περίεργο παιδάκι που ήμουν, πάντα βρισκόμουν στα πόδια της, πότε για να τη βοηθήσω και πότε για να «καθαρίσω» με το δαχτυλάκι μου το μπολ από το κέικ (εντάξει το ομολογώ, αυτό ακόμη το κάνω).

Έπαιρνα πολύ σοβαρά το ρόλο μου ως βοηθός της, φορώντας  μια μικρή πράσινη ποδίτσα που μου είχε φτιάξει, αυτήν που βλέπετε πιο πάνω!

Σπούδασα στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, ειδικότητα Παιδαγωγικά -Νηπιαγωγός. Ένα από τα πράγμα που ετοίμασα  να πάρω μαζί μου, φεύγοντας για τις σπουδές μου, ήταν ένα μπλοκάκι με χειρόγραφες συνταγές μαγειρικής από τη μαμά, τις βασικές μη φανταστείτε, όπως κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και την αγαπημένη μου σούπα με φακές, καθώς επίσης και δυο γλυκές συνταγές, ένα απλό κέικ και το αγαπημένο μου «all time classic» μωσαϊκό (ακόμη το έχω αυτό το μπλοκάκι)… και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

Το έντονο ενδιαφέρον μου για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ήρθε αργότερα.

Πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να μπερδεύω υλικά και γεύσεις, να ψάχνω για καινούργιες συνταγές από διάφορα βιβλία, από site εγχώρια αλλά και του εξωτερικού. Καθώς και να μελετάω συνεχώς γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας του φαγητού. Μια συνταγή από μόνη της δεν έχει ψυχή, εσύ μαγειρεύοντάς την, της δίνεις ζωντάνια, καθώς της προσθέτεις λίγο από σένα!

Θεωρώ ευλογία και χαρά να ετοιμάζεις το τραπέζι για την οικογένεια και τους φίλους σου. Οι στιγμές που μοιράζεται κανείς γύρω από ένα τραπέζι είναι αυτές που δένουν την οικογένεια και δίνουν όμορφη γεύση στην καθημερινότητα μας.

Ξεκίνησα λοιπόν το blog μου ύστερα από παρότρυνση φίλων, τόσο για να οργανώσω τις συνταγές μου, διότι γινόταν ένας χαμός στα συρτάρια μου, όσο και για να μοιραστώ μαζί σας μέσα από τις φωτογραφίες μου και τις μικρές ιστορίες που τις συνοδεύουν, όλα αυτά που κατά καιρούς φτιάχνω με αγάπη στην κουζίνα μου. Και όταν δεν βρίσκομαι σε αυτήν και δεν κάνω τον «ζογκλέρ» για να βρω το σωστό φωτισμό και τη σωστή θέση για να φωτογραφίσω τα πιάτα μου, θα με βρείτε να φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια και να τρέχω έξω στη φύση (κάτι που αγαπώ πολύ), να ηρεμώ σώμα και πνεύμα κάνοντας pilates, να απολαμβάνω τον καφέ μου με τους φίλους μου, να παίζω με τα ανίψια μου, να διαβάζω ένα καλό βιβλίο (κυρίως το καλοκαίρι απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα) και να κάνω ατελείωτες βόλτες χαζεύοντας τριγύρω με ένα παγωτό στο χέρι!

Σας καλωσορίζω λοιπόν στο δικό μου γλυκό κόσμο, στον οποίο θα βρείτε κυρίως γλυκές συνταγές, υγιεινές προτάσεις για πρωινό και επιδόρπιο αλλά και ενίοτε αλμυρές γεύσεις, γιατί τι νόημα θα είχε η ζωή μας χωρίς λιγάκι αλατοπίπερο!

Θα χαρώ πολύ να γνωρίσω πολλούς από εσάς,  γι’αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Και μην ξεχνάτε ότι όμορφα πράγματα συμβαίνουν σε αυτούς που έχουν υπομονή και περιμένουν, άλλωστε  το επιδόρπιο έρχεται πάντοτε στο τέλος !!

Αν θέλετε να μάθετε λίγα ακόμη πραγματάκια για μένα, διαβάστε τη συνέντευξη μου στο Savoir Ville εδώ.

ΥΓ : Τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα κείμενα είναι δικά μου. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους, τόσο σε ηλεκτρονικό, όσο και σε έντυπο μέσο, χωρίς την συγκατάθεση μου. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Επίσης, να αναφέρω ότι για τις συνταγές που μοιράζομαι μαζί σας μέσα από το blog μου και δεν είναι δικές μου, θα αναφέρετε πάντα η πηγή προέλευσης τους.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σε κάποιο προϊόν, κατάστημα εστίασης ή σε κάποιο γεγονός – εκδήλωση, αποτελεί δική μου προσωπική επιλογή (εκτός αν αναφέρετε κάποιου είδους συνεργασία).