Τρούφες σοκολάτας με καρύδι & ινδοκάρυδο

Σαββατόβραδο και δεν σας έχω συνηθίσει σε νέο post τέτοια μέρα, αλλά είναι ειδική περίπτωση σήμερα, σας κερνάω Τρουφάκια Σοκολάτας με καρύδι, μπισκότα και ινδοκάρυδο…

Αυτό που κάνω τον ζογκλέρ για να βγάλω φωτογραφία με το ένα χέρι να κρατάω το κινητό  και με το άλλο να παίρνω την τρούφα, έχει πολύ γέλιο…
Στο θέμα μας, 14 Ιανουαρίου σήμερα και ως Αιγοκεράκι έχω γενέθλια …..για κάποιο λόγο πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δημιουργική και γεμάτη με νέες προκλήσεις….άντε να δούμε..!

Την συνταγή αυτή για τα τρουφάκια την έχω καιρό, μου την έχει δώσει η φίλη μου η Μαρία. Την φτιάχνει συχνά το Μαράκι μας και μας φέρνει το κέρασμα μας στη δουλεία. Ήθελα εδώ και καιρό να την φτιάξω και να που βρήκα την ευκαιρία! Κέρασμα για τους φίλους μου στον καθιερωμένο πρωινό Σαββατιάτικο καφέ μας!

Μαράκι την πείραξα λιγάκι την συνταγή 😉 στην επικάλυψη χρησιμοποίησα και τρούφα σοκολάτα εκτός από ινδοκάρυδο και ταίριαξε εξαιρετικά!!!

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγούλα, για ένα πολύ νόστιμο μικρό κέρασμα….  a handmade little treat..

Υλικά

 

1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive μπορεί να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω- σπασμένα στο μούλτι
1 και 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
Για την επικάλυψη :
Ινδοκάρυδο και τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τη σοκολάτα κουβερτούρα. Αφού έχουμε ένα ωραίο γυαλιστερό μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό-inox μπολ.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τα μπισκότα (το ένα πακέτο).
Σε αυτήν τη φάση θα δούμε αν θα χρειαστούμε και άλλα μπισκότα. Προσοχή! Το μείγμα θα πρέπει να είναι πολύ πηκτό. Αν δεν είναι προσθέτουμε και άλλο μπισκότο.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσουν τα μπισκότα τη σοκολάτα και μετά τοποθετούμε το μπολ μας στο ψυγείο, αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μεμβράνη.

Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα μας στο ψυγείο για αρκετή ώρα έως ότου πήξει καλά για να μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια μας. Παίρνουμε δυο μπολ, στο ένα ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και στο άλλο την τρούφα σοκολάτας.

Βγάζουμε από το ψυγείο το σοκολατένιο μείγμα μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα καλύπτουμε με την επικάλυψη της επιλογής μας και είναι έτοιμα.


Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες…αν και δεν νομίζω να μείνουν για πολύ!!

And remember…It’s the Sweet, Simple things of life which are the real ones after all!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *