Ταρτάκια σφολιάτας με σοκολάτα & φρέσκα φρούτα

Έχω σαν αρχή να χρησιμοποιώ όλα τα υλικά που έχω στην κουζίνα μου, δεν μου αρέσει να πετάω τίποτα, με λίγη φαντασία μπορείς να ετοιμάσεις πολύ όμορφα πράγματα με τα υλικά που ήδη έχεις..

Θυμάστε λοιπόν το κέικ πορτοκάλι που έφτιαξα τις προάλλες με το γλάσο σοκολάτας; Περίσσεψε λοιπόν κρέμα σοκολάτας και σκεφτόμουν που θα μπορούσα να την αξιοποιήσω. Η μια λύση θα ήταν να την αποθηκεύσω σε ένα βαζάκι και να την χρησιμοποιήσω ως άλειμμα (ιδανικός συνδυασμός με φρέσκο ψωμί και βούτυρο), η άλλη λύση που σκέφτηκα είναι αυτή που θα σας παρουσιάσω σήμερα.
Ετοίμασα λοιπόν σε πολύ λίγο χρόνο ένα γλυκάκι γρήγορο, ευπαρουσίαστο και πάνω απ’όλα ελαφρύ και πεντανόστιμο!! Δεν είναι άλλο από:

 

Ταρτάκια σφολιάτας γεμιστά με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα

Τα υλικά μας για τα ταρτάκια σφολιάτας (για περίπου 8 ταρτάκια)

1 φύλλο σφολιάτας
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λίγο νερό
Σουσάμι

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

Κρέμα σοκολάτας (όση μου έμεινε από την προηγούμενη συνταγή) ή πραλίνα φουντουκιού
Λίγο μέλι
Καρύδι χοντροσπασμένο
Φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ταρτάκια σφολιάτας.
Σε ένα ταψάκι ειδικό για μαφιν τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θήκες.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες για να αποψύξουμε την σφολιάτα μας την απλώνουμε σε μια επιφάνεια και κόβουμε μικρά τετράγωνα σχήματα σε μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύψουν το εσωτερικό και τα πλαϊνά από τις θήκες μας, δεν μας πειράζει να προεξέχει λίγο η σφολιάτα μας, θα φαίνεται πιο όμορφο το γλυκάκι μας όταν ψηθεί. Με ένα πιρουνάκι τρυπάμε λίγο τη βάση από κάθε θήκη.

Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε το μέλι με λίγο νερό, προσοχή όχι πολύ, ίσα ίσα για να γίνει λίγο πιο ρευστό το μέλι και με ένα πινελάκι αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, όταν ροδίσει η σφολιάτα μας είναι έτοιμη.

Βγάζουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη ζεστές οι θήκες σφολιάτας, πιέζουμε λίγο στο εσωτερικό με ένα κουταλάκι για να τις διαμορφώσουμε ξανά ( με το ψήσιμο θα φουσκώσει η σφολιάτα και ίσως χαλάσουν οι θήκες μας εσωτερικά)

Βγάζουμε τις θήκες μας από το ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα.

Ανακατεύουμε στο γλάσο σοκολάτα μας λίγο μέλι, για να γίνει πιο ρευστό και γεμίζουμε τις θήκες μας, γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα, τριμμένο καρύδι και λίγο σιρόπι αγαύης ή λίγο μέλι.

And remember… It is the sweet, simple things of life which are the real ones after all!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *