Σοκολατένιο Μπραουνις με κρέμα τυριού και πορτοκάλι

 

Με αφορμή τα γενέθλια μου, σας έχω ένα γλυκάκι από τα αγαπημένα μου!
Παλιότερα άκουγα για γλυκό με κρέμα τυριού και να σας πω την αλήθεια μου φαινόταν λίγο περίεργος ο συνδυασμός αυτός, όταν όμως άρχισα να ψάχνω και να δοκιμάζω διάφορες συνταγές πείστηκα ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνδυασμό για απαιτητικούς ουρανίσκους!!

 

Δεδομένου λοιπόν ότι ήθελα να ετοιμάσω κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο ως κέρασμα για τους συναδέλφους μου στη δουλειά για τα γενέθλια μου, αποφάσισα να το φτιάξω. Τη συνταγή τη βρήκα μια μέρα ψάχνοντας νέες γεύσεις, ως συνήθως στο internet.
Σας παρουσιάζω λοιπόν ένα από τα αγαπημένα μου γλυκάκια, δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε, αν διαβάσετε καλά την διαδικασία και έχετε όλα τα υλικά μπροστά σας θα φτιάξετε ένα εντυπωσιακό γλυκό σε λίγη ώρα για την οικογένεια και τους φίλους σας.

 

 

Σοκολατένιο Μπραουνις με κρέμα τυριού και πορτοκάλι
(για 15 κομμάτια τετράγωνα )

Υλικά

  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 135 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 ml καφέ εσπρέσο ή νερό
  • 1 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα αμύγδαλου ή λικέρ αμαρετο
  • 24 γρ κακάο
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την κρέμα τυριού :

  • 350 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
  • 45 ml χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24Χ35 cm ή για μεγαλύτερη ευκολία το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει λεία, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά σιγά το χυμό πορτοκάλι. Τέλος προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς .

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά , ένα – ένα , ανακατεύοντας συνεχώς , τον καφέ εσπρέσο ή το νερό, το εκχύλισμα αμυγδάλου ή το λικέρ και τη βανίλια.

Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

Από το σοκολατένιο αυτό μείγμα κρατάμε στην άκρη 3/4 του φλιτζανιού και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο ταψάκι μας. Από επάνω απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα με το τυρί κρέμα που είχαμε στην άκρη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε τα όμορφα σχέδια μας.

Θυμάστε το σοκολατένιο μείγμα που είχαμε κρατήσει! Με τη βοήθεια ενός κουταλιού θα ρίξουμε τη σοκολάτα μας πάνω από την κρέμα τυριού σχηματίζοντας μικρούς κύκλους (όπως σας δείχνω στην επόμενη φωτογραφία), στην συνέχεια παίρνουμε ένα μαχαίρι και δημιουργούμε κύκλους ή κάθετες και οριζόντιες γραμμές.

 

 

Ψήνουμε το μπράουνις για 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πήξει η κρέμα τυριού, προσοχή μην το παραψήσετε  γιατί θα έχετε κέικ και όχι μπράουνις.

 

 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το κόψουμε..

Μπορείτε να το κόψετε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια και να κεράσετε τους αγαπημένους σας.

And remember….There is always a reason to bake!

 

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *