Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας – Vegan Choco Cake

Ξέρω σας έχω παραμελήσει τον τελευταίο καιρό αλλά αφιερώνω πολύ χρόνο για να οργανώσω το blog μου, που σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο! Έχω χαθεί μέσα στις φωτογραφίες μου, πραγματικά δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσες πολλές! Είναι αδύνατο να καταχωρηθούν όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα μου από την αρχή, ο χρόνος είναι πολύ λίγος, έτσι λοιπόν έχω επιλέξει ένα μικρό μέρος για να <<ντύσω>> αρχικά το blog μου και σιγά σιγά θα καταχωρώ και τα υπόλοιπα.

Δεδομένου λοιπόν της κατάστασης,  ψάχνω να βρω εύκολες λύσεις για γλυκάκια απλά, ευπαρουσίαστα αλλά και υγιεινά. Ένα τέτοιο γλυκάκι είναι και το κέικ που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Το κέικ αυτό είναι λιγάκι ιδιαίτερο, όχι ως προς την εκτέλεση του αλλά ως προς τα υλικά. Ιδανική εύκολη λύση για όσους νηστεύουν την περίοδο αυτή αλλά και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους. Μου αρέσει να παίζω με τα υλικά και να ανακαλύπτω νέους διατροφικούς θησαυρούς, όπως το γάλα αμυγδάλου.

Το γάλα αμυγδάλου αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου, δεν περιέχει καθόλου λακτόζη και κορεσμένα λιπαρά. Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Επίσης είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα χωρίς να περιέχει καθόλου ζάχαρη και αλάτι.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους αξίζει τον κόπο να του δώσετε μια ευκαιρία και να το προσθέσετε στη διατροφή σας. Μπορεί να σας ξενίζει λίγο η γεύση του αλλά αποτελεί ιδανική επιλογή για τα γλυκά μας και για τα smoothies μας

 

 

Το κέικ που θα σας παρουσιάσω σήμερα περιέχει επίσης ζάχαρη καρύδας, (περισσότερες πληροφορίες για τη ζάχαρη καρύδας θα βρείτε εδώ) είναι σοκολατένιο, ελαφρύ και όχι τόσο γλυκό και το σημαντικότερο λόγω της μαρμελάδας στο εσωτερικό του  είναι μεστό και λιγάκι υγρό. Η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται καν μίξερ. Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή ..

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 465 γρ
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 3 κουτ. της σούπας κακάο – 30 γρ
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη καρύδας – 145γρ (μπορείτε να βάλετε και καστανή ζάχαρη)
  • 2 ποτήρια του νερού γάλα αμυγδάλου – 510 ml
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι λευκό
  • 1/2 ποτήρι του νερού λάδι φυτικό – 120 ml
  • 3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα κεράσι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Περνάμε καλά με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 23 εκ. Μπορούμε να την καλύψουμε εσωτερικά αν θέλουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για μεγαλύτερη ευκολία.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά. Δεν χρειάζεται μίξερ μπορούμε να το κάνουμε και με έναν αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το ξύδι και σιγά – σιγά τα στερεά υλικά μας.

Τέλος προσθέτουμε και την μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα μας και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας . Όταν περάσουν τα 30 λεπτά μπορούμε να ανοίξουμε το φούρνο και να δούμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή ένα ξύλινο σουβλί ,αν έχει ψηθεί το κέικ μας.

Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στην φόρμα του να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρύδα.

And remember…Homemade is happiness!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *