Μπισκότα Πορτοκαλιού με Σοκολάτα Κουβερτούρα

Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν αλλά το κρύο μας έχει κλείσει όλους στο σπίτι και τι καλύτερο από το να μυρίζει η κουζίνα μας φρεσκοψημένα μπισκοτάκια με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού…

Ο μπαμπάς μου έφερε τις προάλλες κάτι υπέροχα ζουμερά πορτοκάλια, οπότε αυτές τις μέρες το στύψιμο πάει φούλ!! Ισχυρή άμυνα απέναντι στο κρυολόγημα..Βιταμίνη C …

Έψαξα λοιπόν και σας βρήκα αυτήν την υπέροχη συνταγή για μπισκοτάκια πορτοκαλιού, βουτηγμένα στη σοκολάτα!
Γιατί με ένα μπισκοτάκι και ένα ζεστό τσαγάκι, τα απογεύματα στο σπίτι, πως να το κάνουμε, έχουν μια άλλη νοστιμιά!

 

Ακολουθεί η συνταγή για τα Μπισκότα Πορτοκαλιού με Σοκολάτα Κουβερτούρα (αν τα φτιάξετε θα τα λατρέψετε, όπως όλοι όσοι τα δοκίμασαν)

Υλικά :

170 γρ. ή 3/4 φλιτζανιού βούτυρο

133 γρ. ή 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 μεγαλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

266 γρ ή 2 φλιτζάνι + 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ. Γλ. Κανέλα

¼ κουτ.γλ.αλάτι

Ξύσμα από 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι

30 ml ή 2 κουτ.σουπας χυμό πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη : 220 γρ κουβερτούρα σοκολάτα και λίγο
θαλασσινό αλάτι

Προαιρετικά : ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια 63 γρ, καστανή ζάχαρη κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι .

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε για 1 λεπτό με μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα .

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπόλ όπου απαιτείται και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου τα υλικά συνδυαστούν πλήρως.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.

Η ζύμη θα είναι παχιά και ελαφρώς κολλώδες. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ( προαιρετικά ) τα καρύδια και χτυπάμε έως ότου ενωθούν τα υλικά μας καλά.

Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, αφού πρώτα έχουμε αλευρώσει και τα χέρια μας, και την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.

Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μικρό ρολό μήκους περίπου 20 εκατ. και το τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη( βλέπε φωτογραφία).

Δίνουμε ωραίο στρογγυλό σχήμα στα ρολά μας και τα τοποθετούμε οπωσδήποτε στο ψυγείο για 4 ώρες. Μπορούμε σε αυτή τη φάση να τα αφήσουμε στο ψυγείο και για μια νύχτα.

Αφού περάσουν οι 4 ώρες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς και καλύπτουμε 2 ταψάκια ρηχά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα άλλο ταψάκι ρίχνω λίγη καστανή κρυσταλλική ζάχαρη, βγάζω τα ρολά από το ψυγείο, τα ξετυλίγω από την μεμβράνη και τα ρολάρω πάνω στην καστανή ζάχαρη (βλέπε φωτογραφία).

Κόβω σε φέτες και τις τοποθετώ στα ταψάκια σε απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα μας θα απλώσουν.
Ψήνουμε για 14-16 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο οι άκρες τους. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Αφού τα μπισκότα μας κρυώσουν καλά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, την βάζουμε σε ένα σκεύος βαθύ και τα βουτάμε σε αυτήν μέχρι τη μέση.

Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε προαιρετικά πάνω στη σοκολάτα λίγο θαλασσινό αλάτι .

Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε και στο ψυγείο… αν και με το κρύο που κάνει αυτήν την περίοδο η σοκολάτα θα κρυώσει αμέσως .

Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σε καλά κλεισμένο κουτί για 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη έως 3 μήνες .

Some days require Cookies!!

Η συνταγή είναι από εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *