Μπισκοτένιες σοκολατένιες καρδούλες

14 Φεβρουαρίου!! Η ημέρα της Αγάπης!!

Για μένα η μέρα αυτή δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σημασία ίσως γιατί πάντα πίστευα ότι την αγάπη μας για το σύντροφο μας, για την οικογένεια μας, για τους φίλους μας, για την τέχνη, θα πρέπει να την εκφράζουμε αβίαστα συνεχώς. Η καρδιά μας θα πρέπει να είναι ανοιχτή να είναι έτοιμη να λάβει & να δώσει αγάπη άνευ όρων. Μια γλυκιά λέξη, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα ευχαριστώ, έχουν ανεκτίμητη αξία, θα δώσετε χαρά αλλά πάνω απ’όλα θα νιώσετε εσείς γεμάτοι!
Αυτές λοιπόν τις σοκολατένιες μπισκοτένιες καρδούλες κουτάκια θα τις έφτιαχνα οποιαδήποτε μέρα και θα τις χάριζα στους δικούς μου ανθρώπους, έτσι απλά, χωρίς λόγο για να τους εκφράσω την αγάπη μου & και να τους δω να χαμογελούν..όπως και έκανα!! Και πιστέψτε με η χαρά και η έκφραση του προσώπου τους για μένα ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή!!

Ακολουθεί η συνταγή για τα απλά και αφράτα αυτά  σοκολατένια μπισκότα, τα οποία μεταμορφώνονται σε μικρούς θησαυρούς με τη βοήθεια της ζαχαρόπαστας!!

ΥΛΙΚΑ (για τα μπισκότα)

200 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ άχνη ζάχαρη

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι – κακάο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε σε 2 λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε αντικολλητική επιφάνεια ή ελαφρώς αλευρωμένη ανοίγουμε τη ζύμη μας και με ένα κουπατ κόβουμε σε σχέδια της επιλογής μας, πάχους 4 χλστ περίπου.

Τοποθετούμε τα μπισκότα μας στις λαμαρίνες και ψήνουμε για 8 έως 12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν.

Τιp: Αν δεν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα μπορούμε κάλλιστα αφού κρυώσουν να τα βουτήξουμε κατά το ήμισυ  σε λιωμένη λευκή σοκολάτα να τα απλώσουμε σε αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσει καλά η σοκολάτα και να σταθεί πάνω στα μπισκότα.

Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε τα κουτάκια που έφτιαξα εγώ, δεν είναι δύσκολη η διαδικασία.

Εκτός από τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς έφτιαξα και κάποια στα οποία αφαίρεσα πριν ψηθούν το εσωτερικό τους με ένα μικρότερο κουπατ πάλι σε σχήμα καρδιάς (έκανα ένα μικρό άνοιγμα).

Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μπισκοτάκια τοποθετούμε αρχικά ένα μπισκότο κανονικό για την βάση του κουτιού μας, από πάνω τοποθετούμε το μπισκότο με το άνοιγμα και το κολλάμε περιμετρικά ή με λίγη λιωμένη σοκολάτα.

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο μπισκότο με άνοιγμα αν θέλουμε το κουτάκι μας να έχει βάθος. Γεμίζουμε το κουτάκι μας με κουφετάκια και για σκέπασμα χρησιμοποιούμε το στολισμένο μπισκοτάκι μας.

Τα βάζουμε σε σακουλάκι, το κλείνουμε με ένα όμορφο φιογκάκι και το χαρίζουμε στους αγαπημένους μας!!

And remember…A true relationship is two unperfect people refusing to give up on each other!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *