Κεκάκια με πουρέ μήλου γεμιστά με μαρμελάδα

Σήμερα Δευτέρα σας έχω μικρά κεκάκια με πουρέ μήλου. O πουρές μήλου είναι πολύ εύκολος να γίνει και έχει διάφορες χρήσεις, για τις οποίες θα μιλήσουμε σε νέο post.

Μπορείτε να τον βρείτε και έτοιμο στα σουπερ μάρκετ αλλά περιέχει ζάχαρα και συντηρητικά για να συντηρηθεί οπότε εγώ προτιμώ να τον ετοιμάζω μόνη μου. Η διαδικασία όπως θα δείτε πιο κάτω είναι απλή και η ποσότητα μικρή, ακριβώς αυτή που χρειάζομαι για τα κεκάκια μου. ..

Τη συνταγούλα αυτή την έχω βρει εδώ και αρκετό  καιρό, χρόνια νομίζω, αν θυμάμαι καλά από κάποιο περιοδικό, με αφορμή λοιπόν τη μαρμελάδα μήλου μου είχα φτιάξει τις προάλλες σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να τα συνδυάσω. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι εύκολη και γρήγορη…

 Για 12 μικρά κεκάκια

Υλικά

Για τον πουρέ μήλου

2 μήλα κόκκινα ( καθαρισμένα , χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε 8 κομμάτια)
20 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
25ml νερό

Για τα κεκάκια

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
175 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ μέλι
200 γρ κρύο πουρέ μήλου
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ μήλου.

Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σκεπασμένα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά , περίπου 20 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσουν αρκετά και στη συνέχεια τα αδειάζουμε στο μπλέντερ και να τα κάνουμε πουρέ. Αφήνουμε τον πουρέ μήλου  στην άκρη να κρυώσει καλά πριν τον χρησιμοποιήσουμε.

Ετοιμάζουμε τα κεκάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ του βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρύο πουρέ μήλου, το μέλι και το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης ή τοποθετούμε μικρές ειδικές χάρτινες θήκες για κεκάκια στο ειδικό ταψάκι για μάφιν και τις γεμίζουμε κατά τα ¾ . Ψήνουμε τα κεκάκια μας για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και το φούρνο μας. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Εγώ προτίμησα να τα γεμίσω με την εναλλακτική & υγιεινή μαρμελάδα μήλου που έφτιαξα τις προάλλες.

And remember…Nothing says home like the smell of baking!

Η συνταγή είναι από glykamystika.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *