Trifle με κρέμα σοκολάτα-φράουλα

 

Τον τελευταίο καιρό έχω επιθυμήσει σοκολάτα!

Η αλήθεια είναι πως όσο μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαιράκι και ο καιρός ζεσταίνει αρκετά, δεν υπάρχει διάθεση για πολλά μαγειρέματα.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο. Λίγο η ζέστη, λίγο η ανάγκη σου να βγαίνεις πιο συχνά από το σπίτι και λίγο τα Σαββατοκύριακα που ανήκουν αποκλειστικά στη θάλασσα, δε μας αφήνουν και πολύ χρόνο ελεύθερο για περίτεχνες συνταγές και πολλά μαγειρέματα.

 

 

Καλοκαίρι για μένα είναι μια πλούσια σαλάτα μετά τη θάλασσα και ένα παγωτό στο χέρι κάνοντας βόλτες στα σοκάκια του νησιού μου.

Τι γίνεται όμως τις φορές εκείνες που, ή έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι ή επιθυμείς ένα γλυκάκι μετά το Κυριακάτικο τραπέζι;

 

 

Γι’αυτές λοιπόν τις φορές και όχι μόνο 😉  σου έχω τη λύση!

Ένα γλυκάκι, ελαφρύ, δροσερό, με λίγα υλικά και το κυριότερο, με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Μια σοκολατένια κρέμα με φράουλα, την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με την αγαπημένη σας γκρανόλα, θα σας προτείνω τη γκρανόλα με σοκολάτα που μπορείτε να βρείτε εδώ ή με τα αγαπημένα σας σοκολατένια μπισκότα.

 

 

Την ετοιμάζετε το πρωί ή ακόμη και την προηγούμενη μέρα, πάτε το μπάνιο σας, επιστρέφετε και απολαμβάνετε το γλυκάκι σας μετά το φαγητό ή στο μπαλκόνι σας το απογευματάκι.

 

 

Πρόκειται για μια κρεμώδες σοκολατένια κρέμα, όχι πολύ γλυκιά, στην οποία η σοκολάτα μπερδεύετε με το άρωμα και τη γεύση της φράουλας δένοντας εξαιρετικά με την τραγανή γκρανόλα και φυσικά με τις φρέσκες ψιλοκομμένες φράουλες  που τη συνοδεύουν.

 

 

Όσο λοιπόν υπάρχουν ακόμη φράουλες, εκεί έξω εκμεταλλευτείτε τες, και αν ακόμη δεν βρείτε, γιατί σιγά-σιγά περνά η εποχή τους, υπάρχουν και τα κεράσια.

Μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τις φράουλες με ολόφρεσκα ζουμερά κεράσια.

 

 

Σερβίρετε την σοκολατένια κρέμα σας σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια και λίγο πριν τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας γαρνίρετε το γλυκό σας με φρέσκες φράουλες κομμένες σε κομμάτια.

 

 

Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 6 ατομικά μπολάκια)

  • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
  • 240γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 150γρ φράουλες (καθαρό βάρος) συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • Γρανόλα της επιλογής σας ή σοκολατένια μπισκότα χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε το μέλι  και την αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε πολύ καλά στο multi.

Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις το μείγμα μας βράσει, το αδειάζουμε προσεκτικά πάνω από την σοκολάτα και το αφήνουμε για ένα λεπτό.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Η σοκολατοφραουλένια κρέμα μας είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου ή την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Θέλουμε να κρυώσει η κρέμα μας και όχι να πήξει εντελώς.

Αφού κρυώσει η κρέμα μας ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού μας.

Γεμίζουμε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια με γκρανόλα ή μπισκότο σε κομμάτια και από πάνω ισομερίζουμε τη σοκολατένια κρέμα.

Τοποθετούμε τα γλυκά μας στο ψυγείου, θα σας πρότεινα να τα βάλετε μέσα σε ένα κουτί ή σε ένα μεγάλο μπολ. Αν μείνουν αρκετή ώρα στο ψυγείο καλό θα ήταν να αφήσετε για πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.

Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες κομμένες σε κομμάτια.

 

Καλή σας απόλαυση!

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @handmadelittletreats ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *